Tuotteet

Coivu Native

Alkuperäisamerikkalainen huilu

Coivu Native -huilumme valmistetaan valikoiduista soitinrakennukseen soveltuvista puista kotimaisia puulajeja suosien ja tyyliltään ne ovat alkuperäisamerikkalaisia huiluja (engl. Native American Flute). Huiluja on saatavilla eri sävellajeissa.

Sopraano – korkea, kirkas ja energisoiva. Tulossa valikoimaan myöhemmin!

Tenori – helposti lähestyttävä ja aloittelijaystävällinen. Erinoimainen ensimmäiseksi huiluksi. Saatavilla sävellajeissa A (altto/tenori) ja F# (tenori).


Basso – matala ja maadoittava. Voi haastaa aloittelevan tai pienikätisen soittajan isomman kokonsa puolesta. Saatavilla sävellajissa E (tenori/basso).


Kysy muistakin sävellajeista!
Toteutamme myös toiveidesi mukaan räätälöityjä huiluja.

Hinnasto:

Sopraano

D⁵ – TULOSSA

Altto/tenori

A⁴ – alk. 360 €
F#⁴ – alk. 385 €

Basso

E⁴ – alk. 410 €
D⁴ – TULOSSA

Sävellajin valinta
Sävellaji vaikuttaa suoraan huilun kokoon ja yleisesti ottaen voidaan sanoa että mitä isompi/matalampi huilu, sitä haastavampi soitettava se voi olla verrattuna pienempään/korkeampaan huiluun. Matalissa huiluissa sormiotteet vaativat enemmän ulottuvuutta sormilta, koska sormireiät ovat isompia ja kauempana toisistaan. Myös itse huilu on pidempi vaatien ulottuvuutta myös käsiltä pelkkien sormien lisäksi.

Alkuperäisamerikkalaiset huilut viritetään tyypillisesti pentatoniseen molli-asteikkoon, joten jos huilua on aikomus soittaa muiden soitinten kanssa valinnassa kannattaa myös kiinnittää huomiota säveliin joita tietyn sävellajin huilulla voi soittaa luonnollisimmin.

Huomaa, että huiluilla voi soittaa myös täyden kromaattisen asteikon yhdestä oktaavista, joten alla ei ole kaikki huilulla soitettavat sävelet, ainoastaan molli- ja duuriasteikot esimerkkinä sävellajin valintaa varten.

A-huilu:
A-C-D-E-G-A (pentatoninen A-molli)
C-D-E-F-G-A-B-C (diatoninen C-duuri)

F#-huilu
F#-A-B-C#-E-F# (pentatoninen F#-molli)
A-B-C#-D-E-F#-G#-A (diatoninen A-duuri)

E-huilu:
E-G-A-B-D-E (pentatoninen E-molli)
G-A-B-C-D-E-F#-G (diatoninen G-duuri)